WakaWaka

Orange Cherry
Het bedrijf wakawaka produceert lampjes die op zonne-enerige werken. De naam is toepasselijk want wakawaka betekend in het Swahili helder licht. Het vervangen van kerosine lampen door zonne-energie is goedkoper, beter voor het milieu en verbetert de schoolresultaten van de kinderen. Zo kunnen kinderen in gebieden waar geen stroom is ook ‘s avonds studeren zonder giftige petroleumwalm.
WakaWaka wil energiearmoede bestrijden door de opbrengst te gebruiken voor de ‘off-grid’ gemeendschappen en voor mensen in rampgebieden. Ze geloven in een combinatie van ondernemen en ontwikkelingshulp.
“Door het bieden van oplossingen aan 1.2 miljard mensen die off-grid leven helpen onze producten families om zelfvoorzienend te worden en duurzamer en veiliger te leven. Producten die voorzien in basisbehoeften, die goed werken en ook blijven werken. Producten die duurzaam en betaalbaar zijn voor families die leven op twee dollar per dag.”(Waka-Waka.com)
WakaWaka heeft al bijna 160.000 lampjes gerealiseerd voor de ‘off-grid’ gemeenschappen en ze hebben 259 projecten in 39 landen. Door de lampjes wordt per jaar meer dan 7 miljard dollar aan energiekosten bespaard en bijna 180000 ton CO2.
Waka Waka past heel goed bij mijn filosofie van duurzaamheid en zelfvoorziening. Zoals ik vorig jaar al aankondigde, heb ik een deel van de opbrengst van de tomatenplanten besteed aan de aanschaf van een wakawaka lampje. Op dit moment gaan de lampjes naar Nepal. Het is een lampje geworden dat bovendien als oplader voor telefoon of tablet dient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.