Tomaten Telen In Potten

In potten telen van tomaten is geweldig voor mensen die een terras of balkon hebben. Ook is het ideaal om klein te telen, en toch te genieten van een heerlijke oogst tomaatjes.

De pot

De potmaat is erg belangrijk, minimaal 20 L. Zorg er ook voor dat de pot minimaal 25 cm diep is. Zodat de wortels van uw tomatenplanten zo goed mogelijk kunnen groeien.

Water


Het is niet alleen belangrijk om de juiste hoeveelheid water te geven, maar ook dat uw pot goed draineert. Dat voorkomt namelijk neusrot en andere ziekten. Geef ook gelijkmatig water,  wat ziektes voorkomt.  Ook moet de kluit van de plant niet uitdrogen (zie ook de tips water geven van mijn blog).

Mest


Een beetje bemesting doet wonderen. Het bevorderd de vruchtgroei van uw tomatenplanten! De plant bouwt zijn voorraad op door het hele jaar stoffen te verzamelen voor de tomaatjes. Na een tijdje is het dus erg belangrijk extra voedsel toe te dienen. Maar let op, geef niet te veel voeding aan het begin de groei, anders kunt uw plant krulknoppen krijgen. Krulknoppen zijn krullende bladeren, die door overbemesting kunnen ontstaan. Planten hebben extra voedsel nodig als de bladeren geel gaan kleuren. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld mest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.