De moestuin staat en hangt inmiddels vol met overheerlijke groente. Hoog tijd dus om er iets van te maken. Daarom hieronder een receptje van Gennaro om alvast in Italiaanse sferen te komen en de smaakpapillen te prikkelen.
Prosciutto & Red Pepper Taglierini Gennaro Contaldo
Gebakken tomaten met mozzarella
-
voor 4 personen
-
1 uur bereidingstijd
Ingrediënten
-
12 tomaten (ongeveer 1 kg)
-
40 g fijngesneden basilicum
-
250 g mozzarella in blokjes
-
olijfolie
-
oregano
-
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven eerst voor op 180 °C. Snijd daarna de tomaten doormidden en leg ze, tegen elkaar, in een ingevette ovenschaal. Zorg dat de tomaten met de gesneden kant naar boven liggen, zo kan het water goed ontsnappen.
Doe over de tomaten zout, peper en olijfolie. Zorg dat de een deel van het water uit de tomaten verdampt, maar dat de tomaten niet uitdrogen. Zo zullen de smaken zich concentreren en zal de tomaat toch sappig blijven.
Doe de ovenschaal vervolgens ongeveer één uur in de oven of totdat de tomaten uiteenvallen. Haal de schaal dan uit de oven en doe er basilicum, oregano en mozzarella overheen.
Laat de mozzarella smelten en serveer daarna uit.