GEBRUIK VAN TOMATEN

Tomaten kunt u eten in bijvoorbeeld salades, als tussendoortje, snacks of borrelhapjes. Ze zijn ook geschikt voor soepen, sauzen en warme bereidingen. Natuurlijk denkt u vast: dat wist ik toch al? Toch is niet elke tomaat hetzelfde. Een cherrytomaat is zoeter en heeft een bite en dus geschikter om te verwerken in salades, tussendoortjes, snacks en borrelhapjes. Terwijl een vleestomaat meer geschikt is in sauzen en soepen doordat deze tomaat meer vruchtvlees heeft. De kleur van de tomaten speelt ook een rol. U kunt een salade een extra dimensie geven door een verrassend gekleurde of gevormde tomaat erin te verwerken.
De tomaten zijn het lekkerste wanneer ze rijp zijn. Daarvoor moet u letten op de kleur. Niet elke tomaat is rood. Maar er zijn ook oranje, gele, zwarte en zelf groene tomaten. U zult dan rekening moeten houden met de soort, want elke soort heeft een andere kleur als die rijp is. U kunt de tomaten ook plukken als ze nog niet rijp zijn. Dan kunt u ze verwerken tot een saus of een groene tomaten chutney. Zorg er dan wel voor dat u ze zo bereid dat de giftige stoffen eruit zijn gekookt. Mijn advies hierbij is om de tomaten aan het einde van het jaar te plukken, als ze niet meer rijpen kunnen worden. Dan kunt u toch nog genieten en die heerlijke groente of fruit. Wat is het nu eigenlijk? Wat het dan ook mag zijn, in ieder geval niet weggooien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.