Dieven En Toppen

Dieven

U zich vast af wat zijn die dieven dan? Dat zijn vertakkingen die kostbaar voedsel van uw tomatenplant wegsnoepen. Dat gaat ten koste van uw tomaatjes! Dat is natuurlijk doodzonde. Dus ik zou zeggen verwijder ze!
Dieven zitten in de oksel van de tomatenplanten (zie foto). U kunt ze met een schaar wegknippen of met uw hand afbreken. Doe dit als het buiten niet vochtig is en rond 12 uur ‘s middags. Dat voorkomt extra kans op infecties bij de plant.

Toppen

Aan de planten hangen al veel trossen met talloze tomaten. Tijd om te toppen! U kunt dit doen zodra de plant 70-90 cm is en ongeveer 3 tot 5 trossen draagt. Dat bevorderd de groei en rijping van de tomaatjes, waardoor u er meer kunt oogsten. Toppen doet u door de top eruit te knippen. In een kas kunt u langer oogsten, waardoor uw plant verder door kan groeien. Geniet van uw tomaatjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.